Ten slotte word die hulp van IT is hier

Blog van die rekenaar oplossings.

Misluk onvolledig skikking (RAID skywe sigbaarheid probleem)

Geskryf deur Xaus Xavier Nadal Mei 19th, 2013

Stoor bladsyPDF-bladsyStuur 'n e-pos aan bladsyDruk hierdie bladsy

Misluk onvolledig verskeidenheid is 'n boodskap wat jy kan in die geval van 'n SAN hubierais een verloor skyf kampe of uitbreidings deur óf 'n gebrek aan verbinding of 'n konfigurasiefout in die spoed seleksie skakel tussen uitbreidings en taxi skoolhoof.

Wat ons gedoen het, is ons 'n spoed seleksie skakelaar het ingestel om 4 GB en moes gewees het in 2 GB, het ons uit by die CPD, in hierdie tyd van die kajuit is afgeskakel deur die UPS skielik Peto (was reeds Peto baie oud en 'n lont) was 'n klein UPS. Wanneer hy terug krag aan die toerusting kamer kajuit alles op een slag begin het as wat verwag is en in geen spesifieke volgorde. Soos julle almal weet eerste uitbreidings moet begin, wag 'n paar minute en uiteindelik 3 hoof-eenheid met leiers, ens, sodat jy kan sien al die uitbreidings glad, skyfies, ens .. gekoppel aan die hoof-eenheid.

Sekerlik baie mense sal dink, want in my kajuit dit nie gebeur nie, outomaties begin alles met geen probleem nie, jy is reg in die sin dat ons wys in hierdie artikel so goed, maar as jy praat met jou maat sal jou vertel dat alles het 'n einde en tente moet volg sy boot.

Wat ons gaan om te wys is gebaseer op 'n IBM Storage taxi met 'n eenheid DS4700 1 groot uitbreiding skyfies, al skyfies Fiber Channel (FC) met Hot Onderdele en ingestel is, word al Luns wat geskep word gemonteer op RAID 5 vir groter beskikbaarheid. Soos julle almal weet prestasie laer is as RAID 10 of ander, maar jy is gewaarborg dat jy kan misluk om 2 RAID skywe sonder verlies van data. In die geval dat 'n skyf misluk tree Hot Onderdele skyf, en in die geval van mislukking ook kom in die die Raid5 hotSpare.

Soos jy kan sien in die foto hieronder is wat blykbaar al skyfies is in 'n goeie toestand is, die warm spaar is in stand (regs), en daar is geen probleem op enige vlak.

Misluk Array

Maar as ons na die logiese skyf blad in plaas van die fisiese skyf status sal die volgende boodskap sien.

Onvolledig verskeidenheid

Hier as wat jy kan dink ons ​​verloor die data, wat nie verhaal kan word nie, ens .. maar nie, die data is in 'n veilige, ons het net die spesifieke stappe om te volg in die skikking te haal en al die data as voor die verduistering het.

Wat ons doen, is om toegang paneel terug na die fisiese skywe van die probleem wat die Recovery Guru op te los Misluk onvolledig verskeidenheid o Kon nie logiese Drive - Drive Versuim

ds4700

Merk die eerste rekord, ek het die skikking met die fout en klik op die spyskaart Gevorderde -> Recovery -> Herleef -> RySkryf die woord ja En toe ons dit gedoen ontkoppel die warm-vrye te hou as daar 'n probleem is nou. Dit lyk gevaarlik, verloor ons 'n deel van skyf beskerming, maar 'n oomblik en onthou dat ons nog steeds aanval te beskerm.

Wanneer ons wangekonfigureer al warm-vrye voortgaan met die proses Gevorderde -> Recovery -> Herleef -> Ry met elk van die oorblywende skywe totdat jy klaar is met al die RAID skywe.

Ons het die probleem opgelos. Die skikking het na normaal teruggekeer het en as jy conectáis aan enige van die bedieners wat hierdie skyfies die kan gewoonlik sien.

In die geval dat jy 'n VMware onder julle sal 'n herstel van die berging te doen vir jou om te sien die LUN weer is, as jy het hulle opgestel virtuele masjiene en is af, maar disponéis 'n groep met die HA in staat gestel om die masjiene outomaties sal loop wanneer sien die skikking weer.

Soos jy kan herstel guru alarm sien waar aangedui Misluk onvolledig verskeidenheid opgelos is.

As jy enige probleme wat jy kan 'n kommentaar in die pos skryf, maar ek dink dit sal vinniger gaan ondersteuning roep jou stand of jou stand staan.

In 'n toekoms en 'n lyn sal 902 byvoorbeeld sodat jy kan enige navraag aanlyn vra.

Cheers en sien julle gou, ek hoop die artikel is nuttig.

Verwante Posts Plugin for WordPress, Blogger ...
Tags: , , ,


Laat 'n antwoord

XHTML: Jy kan gebruik in die oorspronklike tags: <a href="" title=""> <abbr title = ""> <afkorting title = ""> <b> <blockquote noem = ""> <cite> <code> <del Datum tyd = ""> <em> <i> <q noem = ""> <s> <strike> <strong>