Ten slotte word die hulp van IT is hier

Blog van die rekenaar oplossings.

Kon onvolledige verskeidenheid (RAID skywe sigbaarheid probleem)

geskryf deur Xaus Xavier Nadal Mei 19th, 2013

Kon onvolledige verskeidenheid Dit is 'n boodskap wat jy in die geval kon verskyn hubierais verloor SAN een van die kampe of uitbreidings skyfies of 'n gebrek aan verbinding of 'n konfigurasiefout op die skakelaar ratte gewissel tussen uitbreidings en taxi skoolhoof.

Wat het gebeur met ons is ons het 'n skakelaar vir die kies van spoed 4 GB opgestel en moet in 2 GB gewees, het ons lig op die CPD, in hierdie tyd die kajuit skielik afgeskakel deur die UPS sal Peto (hy was reeds Peto baie oud en 'n lont) was 'n klein UPS. Toe hy terugkom krag om die toerusting kamer kajuit alles op een slag begin as verwag en in geen spesifieke volgorde. As jy al weet eerste uitbreidings moet begin, wag 'n paar minute en uiteindelik 3 die hoofeenheid met leiers, ens, sodat jy kan al die uitbreidings glad, skyfies, ens .. gekoppel aan die hoof-eenheid raak te sien.

Sekerlik baie sal dink nie, want in my kajuit dit nie gebeur nie, begin outomaties alles met geen probleem, jy is reg in die sin dat ons wys in hierdie artikel so goed, maar as jy met jou maat praat sal jou vertel dat alles het 'n bevel en tente hulle moet sy boot volg.

Wat gaan ons wys is gebaseer op 'n hut IBM berging DS4700 met 'n hoof-eenheid meer 1 uitbreiding skyf, alle skyfies vesel Channel (FC) en Hot Spaar ingestel, al Luns dat daar geskep is gemonteer op RAID 5 vir groter beskikbaarheid. Prestasie soos julle almal weet is laer as in RAID 10 of ander, maar jy is gewaarborg dat jy dalk nie 2 skywe in 'n RAID sonder die verlies van data. In die geval dat 'n skyf versuim betree Hot Spaar skyf, en in die geval van versuim die hotspare betree ook die die Raid5.

Soos jy kan sien in die prentjie hieronder is dit wat skynbaar al skyfies in 'n goeie toestand is, die warm spaar is in die standby (regs) af en dat daar nie 'n probleem op enige vlak.

Misluk Array

Maar as ons na die logiese skyf blad in plaas van die fisiese skyf status sal die volgende boodskap sien.

Onvolledig verskeidenheid

Hier as wat jy kan dink ons ​​verloor die data, wat nie verhaal kan word nie, ens .. maar nie, die data is in 'n veilige, ons het net die spesifieke stappe om te volg in die skikking te haal en al die data as voor die verduistering het.

Wat ons doen, is om toegang paneel terug na die fisiese skywe van die probleem wat die Recovery Guru op te los Kon onvolledige verskeidenheid o Kon nie logiese Drive - Drive Versuim

ds4700

Merk die eerste rekord, ek het die skikking met die fout en klik op die spyskaart Gevorderde -> Recovery -> Herleef -> RySkryf die woord ja En toe ons dit gedoen ontkoppel die warm-vrye te hou as daar 'n probleem is nou. Dit lyk gevaarlik, verloor ons 'n deel van skyf beskerming, maar 'n oomblik en onthou dat ons nog steeds aanval te beskerm.

Wanneer ons wangekonfigureer al warm-vrye voortgaan met die proses Gevorderde -> Recovery -> Herleef -> Ry met elk van die oorblywende skywe totdat jy klaar is met al die RAID skywe.

Ons het die probleem opgelos. Die skikking het na normaal teruggekeer het en as jy conectáis aan enige van die bedieners wat hierdie skyfies die kan gewoonlik sien.

In die geval dat jy 'n VMware onder julle sal 'n herstel van die berging te doen vir jou om te sien die LUN weer is, as jy het hulle opgestel virtuele masjiene en is af, maar disponéis 'n groep met die HA in staat gestel om die masjiene outomaties sal loop wanneer sien die skikking weer.

Soos jy kan herstel guru alarm sien waar aangedui Kon onvolledige verskeidenheid opgelos is.

As jy enige probleme wat jy kan 'n kommentaar in die pos skryf, maar ek dink dit sal vinniger gaan ondersteuning roep jou stand of jou stand staan.

In 'n toekoms en 'n lyn sal 902 byvoorbeeld sodat jy kan enige navraag aanlyn vra.

Cheers en sien julle gou, ek hoop die artikel is nuttig.

Related Posts Plugin vir WordPress, Blogger ...
Tags: , , ,


Laat 'n antwoord

XHTML: Jy kan gebruik in die oorspronklike tags: <a href="" title=""> <abbr title = ""> <afkorting title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del DATETIME = ""> <em> <i> <q cite = ""> <s> <strike> <strong>

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!