Ten slotte word die hulp van IT is hier

Blog van die rekenaar oplossings.

Instel vCenter Server toestel af 5.1

geskryf deur Xaus Xavier Nadal November 14th, 2012

In hierdie artikel is die tweede deel van die artikel Installeer vCenter Server toestel af 5.1.

In die vorige artikel verduidelik ons ​​hoe om vCenter Server 5.1 installeer toestel af, 'n stelsel wat nie die installering van 'n Windows-bediener as 'n basis vereis, want dit het 'n stelsel wat gebaseer is op 'n verspreiding van SUSE Linux Enterprise 11 (64-bit) eie bedryfstelsel .

In die vorige artikel het ons aan die einde van die installasie van 'n OVF in ESXi omgewing, wat voorberei is van 'n dinamiese IP (DHCP) waarmee deur 'n web-omgewing wat ons ons kan verbind om voort te gaan met hierdie artikel wat verduidelik hoe om vCenter Server 5.1 instel wanneer dit geïnstalleer in toestel af.

Ons hoop dat jy lees is nuttig en ons toelaat dat enige kommentaar daaroor sodat ons kan jou help om so veel as moontlik.

Ons sal die basiese instellings van hierdie instrument, gebruiker en wagwoord databasis, netwerk konfigurasie instel en ons sal outomaties begin dienste aan 'n vSphere kliënt verband 5.1 om hierdie virtuele omgewing te geniet.

VMware vCenter Server Appliance login

El gebruiker y wagwoord default VMware vCenter Server Appliance is:

Gebruikersnaam: wortel

wagwoord: VMware

EULA vCenter_thumb [2]

Lees die lisensie-ooreenkoms en MARCAD Aanvaar lisensie-ooreenkoms en klik op Volgende.

Nou wat sal ons doen is om die opstel van die omgewing met 'n statiese IP-as enige ander bediener. Om dit te kan doen, moet ons hierdie wizard te sluit, gaan na die blad Netwerk -> adres IPv4 af en kies die adres Type: Statiese

Netwerk config vCenter Server Appliance]

Konfigureer die vereiste data:

Netwerk Config vCenter toestel

Masjiennaam te vind: <Table Decouverte Server naam sonder spaces>

IPv4 Default Gateway: <Die VLAN gateway of poort van jou <netwerk

Voorkeur DNS-bediener: <Table Decouverte Jou primêre dns organization>

Wissel DNS-bediener: <Table Decouverte Organization> jou sekondêre dns

IPv4 Adres: <Table Decouverte Vaste server ip dat jy queráis>

Netmask: Die <Table Decouverte Netmask wat pas by die IP en gateway dat jy configurado>

kliek net op Stellings stoor.

Wanneer jy dit doen, sal jy die web administrasie verloor sedert die stelsel nou 'n nuwe IP het. toegang tot die web met die IP-adres wat jy het geconfigureerd http://<server>:5480(Onthou ook dat as jy het gedefinieer VLAN in die maatskappy wat jy sal hê om verstellings aan die virtuele masjien instellings die behoorlike vswitch te stel met die nuwe IP)

instel vCenter toestel

Klik op die regter paneel Utilities op Setup wizard -> Begin die databasis op te stel en na aanleiding van hierdie klein setup ons omgewing, ons kan toegang tot die instrument van VirtualCenter VSphere Client.

Config vcenter app_thumb [3]

Seleccionad Instel met die verstekstelling (Dit sal 'n databasis ingebed formaat skep, integreer nie SSO met Active Directory, maar jy kan instel dit later as jy wil) kliek op Volgende.

Toestel opset Vritual

 

Ons kyk na die instellings en indien dit korrek is, kliek op begin.

Die proses duur 'n rukkie, maar ons sal die vordering van die configuration database en dan die SSO sien al het ons nie die .. nie gehang word nie of iets, en wag 'n bietjie geduld, ons gewoonlik nie genoeg nie.

Aan die einde van die proses die volgende skerm.

Vituele Appliance

Klik op Naby.

Virtual Appliance Vritual sentrum

Soos jy kan sien in die foto hierbo, ons het die stelsel ten volle ingestel en gereed vir gebruik.

Nou het ons net die root wagwoord te verander op die blad Admin en verkry van Vsphere kliënt.

Van hierdie oomblik en ons kan die vCenter Server Appliance 5.1 modus van die vSphere kliënt toegang. (Miskien het julle actualizaros kliënt weergawe, maar dan kan jy die stelsel gebruik asof dit 'n standaard Windows-gebaseerde vCenter).

Indien nie disponéis vSphere Client kan 5.1 om toegang te verkry tot die web vanaf jou nuwe vcenter https://<ip> direk sonder hawe en die aflaai van die toepassing van daar af.

Vsphere Client Download

Wanneer jy die eerste keer toegang tot die volgende waarskuwing: met lisensie 60 dae. Na hierdie tydperk van die tyd, die stelsel sal ophou werk vcenter maar binnekant masjiene sal nie vervaag of iets soos dit.

Lisensie Vritual Appliance

kliek net op OK.

Dit is alles vir nou, as jy nog steeds lees ek jou nooi die volgende artikel te lees Hoe om 'n lisensie te installeer op 'n virtuele Center

Groete en gou sien jy.

Related Posts Plugin vir WordPress, Blogger ...
Tags: , , , , ,


Laat 'n antwoord

XHTML: Jy kan gebruik in die oorspronklike tags: <a href="" title=""> <abbr title = ""> <afkorting title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del DATETIME = ""> <em> <i> <q cite = ""> <s> <strike> <strong>

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!