Ten slotte word die hulp van IT is hier

Blog van die rekenaar oplossings.

Set vCenter Server Appliance Mode 5.1

Geskryf deur Xaus Xavier Nadal op November 14th, 2012

Stoor bladsyPDF-bladsyStuur 'n e-pos aan bladsyDruk hierdie bladsy

Hierdie artikel is die tweede deel van die artikel Installeer vCenter Server Appliance Mode 5.1.

In die vorige artikel het ons verduidelik hoe om te installeer vCenter Server Appliance 5.1 af, 'n stelsel wat nie vereis dat die installasie van 'n Windows-bediener as 'n basis, want dit het 'n eie bedryfstelsel gebaseer op die SUSE Linux Enterprise verspreiding 11 (64-bit) .

In die vorige artikel het ons aan die einde van die installasie van 'n OVF in ESXi omgewing, berei word van 'n dinamiese IP (DHCP) deur gebruik te maak van 'n web omgewing wat ons kon maak om voort te gaan met hierdie artikel wat verduidelik hoe om te instel vCenter Server 5.1 wanneer dit geïnstalleer is in die toestel af.

Hopelik sal nuttig wees om te lees en te laat ons enige kommentaar op dit sodat ek kan so veel as moontlik te help.

Ons sal instel van die basiese instellings van hierdie instrument, gebruikersnaam en wagwoord, databasis, netwerk configuration en ons sal outomaties begin dienste 'n vSphere Kliënt verbinding 5.1 hierdie virtuele omgewing te geniet.

VMware vCenter Server Appliance login

El gebruiker y wagwoord default VMware vCenter Server Appliance is:

Gebruikersnaam: wortel

Wagwoord: VMware

EULA vCenter_thumb [2]

Lees die lisensie-ooreenkoms en MARCAD Aanvaar lisensie-ooreenkoms en kliek op Volgende.

Nou wat sal ons doen is om die opstel van die omgewing met 'n statiese IP-as enige ander bediener. Om dit te kan doen, moet ons hierdie wizard te sluit, gaan na die blad Netwerk -> Adres IPv4 af en kies die adres Type: Statiese

Netwerk config vCenter Server Appliance]

Konfigureer die vereiste data:

Netwerk Config vCenter toestel

Masjiennaam te vind: <Table Decouverte Server naam sonder spaces>

IPv4 Default Gateway: <Die VLAN gateway of poort van jou <netwerk

Voorkeur DNS-bediener: <Table Decouverte Jou primêre dns organization>

Wissel DNS-bediener: <Table Decouverte Organization> jou sekondêre dns

IPv4 Adres: <Table Decouverte Vaste server ip dat jy queráis>

Netmask: Die <Table Decouverte Netmask wat pas by die IP en gateway dat jy configurado>

Kliek net op Stellings stoor.

Wanneer jy dit doen, sal jy die web administrasie verloor sedert die stelsel nou 'n nuwe IP het. toegang tot die web met die IP-adres wat jy het geconfigureerd http:// <server>: 5480(Onthou ook dat as jy het gedefinieer VLAN in die maatskappy wat jy sal hê om verstellings aan die virtuele masjien instellings die behoorlike vswitch te stel met die nuwe IP)

instel vCenter toestel

Klik op die regter paneel Utilities op Setup wizard -> Begin die databasis op te stel en na aanleiding van hierdie klein setup ons omgewing, ons kan toegang tot die instrument van VirtualCenter VSphere Client.

Config vcenter app_thumb [3]

Seleccionad Instel met die verstekstelling (Dit sal 'n databasis ingebed formaat skep, integreer nie SSO met Active Directory, maar jy kan instel dit later as jy wil) kliek op Volgende.

Toestel opset Vritual

 

Ons kyk na die instellings en indien dit korrek is, kliek op Begin.

Die proses duur 'n rukkie, maar ons sal die vordering van die configuration database en dan die SSO sien al het ons nie die .. nie gehang word nie of iets, en wag 'n bietjie geduld, ons gewoonlik nie genoeg nie.

Aan die einde van die proses die volgende skerm.

Vituele Appliance

Klik op Sluit.

Virtual Appliance Vritual sentrum

Soos jy kan sien in die foto hierbo, ons het die stelsel ten volle ingestel en gereed vir gebruik.

Nou het ons net die root wagwoord te verander op die blad Admin en verkry van Vsphere kliënt.

Van hierdie oomblik en ons kan die vCenter Server Appliance 5.1 modus van die vSphere kliënt toegang. (Miskien het julle actualizaros kliënt weergawe, maar dan kan jy die stelsel gebruik asof dit 'n standaard Windows-gebaseerde vCenter).

Indien nie disponéis vSphere Client kan 5.1 om toegang te verkry tot die web vanaf jou nuwe vcenter <ip> https:// direk sonder hawe en die aflaai van die toepassing van daar af.

Vsphere Client Download

Wanneer jy die eerste keer toegang tot die volgende waarskuwing: met lisensie 60 dae. Na hierdie tydperk van die tyd, die stelsel sal ophou werk vcenter maar binnekant masjiene sal nie vervaag of iets soos dit.

Lisensie Vritual Appliance

Kliek net op OK.

Dit is alles vir nou, as jy nog steeds lees ek jou nooi die volgende artikel te lees Hoe om 'n lisensie te installeer op 'n virtuele sentrum

Groete en sien julle binnekort.

Verwante Posts Plugin for WordPress, Blogger ...
Tags: , , , , ,


Laat 'n antwoord

XHTML: Jy kan gebruik in die oorspronklike tags: <a href="" title=""> <abbr title = ""> <afkorting title = ""> <b> <blockquote noem = ""> <cite> <code> <del Datum tyd = ""> <em> <i> <q noem = ""> <s> <strike> <strong>